Militærdietten

For å virkelig komme ned i vekt i hurtig tempo, bør man prøve militærdietten. Her er det bare å stille seg opp i giv akt, og gjøre som det står i forskriften. Dette er en lavkalori diett som virkelig setter deg på prøve.

Militærdietten – i soldatens situasjon?

For å virkelig komme ned i vekt i hurtig tempo, bør man prøve militærdietten. Her er det bare å stille seg opp i giv akt, og gjøre som det står i forskriften. Dette er en lavkalori diett som virkelig setter deg på prøve. Det er kanskje best å sende mann og unger på en uke i påskefjellet om du skal prøve denne dietten. Dersom man følger planen skal det være mulig å gå ned minst fem kilo på en uke. Her blir det veldig knapt på næring, mens dietten står på. Kan naboen klare det, så kan du.

Man skal spise som vanlig til frokost, lunsj og middag, men det er også alt. For i løpet av tre korte dager så skal vekten din forvandles til grusomme tall, til noe du kan leve med. Man kan til og med gjenta militær dietten om og om igjen, bare man husker å ta minst fire dagers pause i mellom med vanlig sunn kost.

Militærdietten og planen

I denne dietten får du ikke bestemme noe selv. Her må man følge planen til punkt og prikke. I løpet av tre dager skal man få utfolde seg i lavkalori inntak så det kjennes på fettlagrene. En dag av denne militærdietten kan se slik ut:

Frokost: halv grapefrukt, en brødskive med peanøttsmør, en kopp kaffe/te u/ sukker/melk

Lunsj: en brødskive m/tunfisk og en kopp kaffe/te

Middag: to pølser uten brød/lompe, en brokkoli, halv gulrot

Dessert: halv skål is med halv banan

Poenget med militærdietten er å få i seg ekstremt lite kalorier. Det første dagen skal ligge på 1400 kalorier, den andre 1200, og den tredje bare 1100 kalorier. Det er dette som skal iverksette vekttapet. Den tredje dagen kan kosten se slik ut:

Frokost: 28 gr. Cheddar ost, 5 kjeks salt type, et eple og en kopp kaffe/te

Lunsj: En brødskive med egg, en kopp kaffe/te

Middag: En skål med tunfisk, halv banan og en skål iskrem til dessert.

En måte å hjelpe seg gjennom dagen, er å drikke godt med vann. Ikke overdrive, men opp mot maksimalt anbefalt inntak.

Meningen med militærdietten er at man skal gjennomføre den de tre første dagene i uka, og der etter kan man spise normalt de fire neste dagene. Det innebærer også at man kan innta en del snacks i løpet av disse fire siste dagene. En av disse dagene kan se slik ut:

Frokost: omelett (to egg) og cheddar ost

Lunsj: pitabrød med kylling og to ss balsamico, gressløk, selleri, salat

Middag: Bakt potet med kalkun, brokkoli, cheddar ost

Snacks 1: 15 gr. Rosiner, to ss nøtter, 14 mandler og et eple

Snacks 2: popcorn uten olje eller salt

Når uka begynner på mandag igjen, er det tilbake til militærdietten dersom man føler at man får den til. Det er anbefalt at man tar kontakt med lege før man begynner på en slik diett, da man vil presse kroppen ganske hardt. Det er kanskje også derfor den kalles militærdietten, da den kan minne om en helvetesuke. Selv om den er betraktelig mye hardere, spesielt på grunn av den fysiske påkjenningen i tillegg. Så om man vil prøve militærdietten, kan man bare tenke på at de tapre soldatene i militæret har det mye verre.