Tips & Råd

Hvorfor kan det være en fordel å delta i en vektklubb?

Mange opplever å mislykkes når de slanker seg, enten ved at de sprekker under slankeperioden eller at de går fort opp igjen etter at kuren er over. Dette kan både være frustrerende og trist for den det gjelder. Det kan også medføre store helsemessige plager å ikke ha den optimale vekten, da det mest sannsynlig betyr lavt aktivitetsnivå og feil kosthold.

Les også: Dietter og Slanking.

Det finnes mange måter å hjelpe til med å holde seg til planen, og noen velger å kjøpe seg nye treningsklær, laste ned en treningsapp eller bli medlem av en sykkelklubb. Alle ting kan hjelpe dersom man har tid og krefter til å være så aktiv. For de fleste strekker ikke tiden til, og noen ganger vil man bare legge seg under dyna og glemme hele skiten. Da kan en vektklubb være løsningen.

Vektklubber er populære

Vektklubber er populære fordi de gir følelsen av et fellesskap og samhold. Slike vektklubber kan være Grete Roede vektklubb, Fedon, Slankenett, CampKilo, VGs vektklubb også videre. Poenget er at man blir presentert med en plan man sammen med mange andre gjennomfører. En av utfordringene er at man hver uke skal veie seg foran de andre deltakerne slik at dette i seg selv skaper et press om å gå ned i vekt ved å være flink å trene og spise sunt. Dessuten vil man få gode tips og råd med på veien som man kanskje ikke hadde tenkt på før man begynte på kuren.

Å være med i en vektklubb gjør at man ikke føler seg alene om problemene sine, og kanskje får et nytt syn på slanking, kosthold og trening. Kanskje man finner akkurat det som skal til for å gå ned i vekt og bli der uten å gå opp igjen. Mange sverger derfor til en vektklubb der fokuset er å gå ned i vekt og holden vekten lav.

Ulemper med vektklubber

Ulemper med vektklubber kan være at det blir et eget vektproblem-miljø der det å være sosial og ha det artig overskygger formålet. Man vil helst komme ned i vekt, men tar man det ikke seriøst nok, kan man bli gjenganger i vektklubben. Det promoteres også kanskje varer som man egentlig ikke ville kjøpt om det ikke var for vektklubben og som har uante effekter.

Det er ingen tvil om at en vektklubb kan være med på å hjelpe deg med å gå ned i vekt. Da vil man være sammen med likesinnede og få råd av personell som vet hvor skoen trykker. Kanskje kan du også gå ned i vekt ved å melde deg inn i en vektklubb.